EPC 2nd opinion

Zijn al die maatregelen echt nodig om de EPC te halen? Die vraag komt regelmatig terug. Wanneer u een EPC hebt laten berekenen, en u vraagt zich af of het mogelijk is om met minder maatregelen, of andere maatregelen of op een beter te betalen manier te voldoen aan de eisen, dan kunt u een second opinion aanvragen bij bureau Kent.

In eerste instantie vrijblijvend, beoordeelt bureau Kent de uitgevoerde berekening. Dan is snel duidelijk of de rekenaar gratis EPC-punten heeft laten liggen. Bijvoorbeeld doordat de koudebruggen forfaitair berekend zijn. Of doordat er geen gebruik is gemaakt van specifieke waarden van bouwdetails. De snelle scan brengt ook aan het licht of er andere mogelijkheden zijn om eenvoudig een gunstiger EPC aan te tonen. Wellicht zijn de NOTC- in plaats van de STC-specificaties van PV panelen ingevoerd. In sommige gevallen kan de combinatie van een warmtepomp met een douche-wtw tot een ongunstiger EPC leiden; ook dit wordt gecheckt.

Na deze gratis snelle scan krijgt u van bureau Kent te horen of een second opinion op de EPC zinnig is, wat deze kost en welke verbetering op de EPC verwacht mag worden.

Wilt u weten of een second opinion op de EPC voor u zinvol is, reageer dan via onderstaand formulier en bureau Kent neemt contact met u op.

Uw email (verplicht)

Uw bericht