BENG service

Bureau Kent is volledig gespecialiseerd in de rekensystematieken voor energiezuinig bouwen. Adviezen gaan dan ook veel verder dan de standaard BENG berekening. Zo kan bureau Kent u aanvullend van dienst zijn met toekomstverkenningen, infobladen, scherp rekenen, gratis VO-advies en second-opinions.

toekomstverkenningen

Per 1-1-2021 gingen nieuwe eisen aan energieneutraal bouwen (BENG) in. Bureau Kent kan u tot in detail informeren over de details van deze rekenmethodiek, en belangrijker nog, over de gevolgen die dat voor u heeft. Architecten zullen er in hun ontwerpen veel rekening mee moeten houden. Bouwbedrijven zullen merken dat sommige bouwmethoden gemakkelijk Beng-proof te krijgen zijn, maar andere bijna niet. En bouwtoeleveranciers gaan ervaren dat sommige producten, toestellen of technieken nog onmisbaarder worden dan ze nu al zijn, terwijl voor andere geen plaats meer is binnen de BENG-eisen.

scherp rekenen

Bureau Kent zorgt er met scherp rekenen voor dat uw plan tegen acceptabele meerkosten aan BENG voldoet. En bureau Kent behoedt u voor technische valkuilen. Want een goede BENG score is helaas geen garantie voor een goed comfort en zélfs niet voor een laag energieverbruik. Daarbij maakt bureau Kent gebruik van de nieuwste evaluaties die laten zien welke maatregelen wél en welke niet werken in de praktijk. Met de adviezen van bureau Kent weet u waar u aan toe bent.

gratis VO advies

Bent u in de ontwerpfase van een woningproject? Bureau Kent komt graag bij u langs om, met de tekeningen erbij, een VO-advies te geven. Door dan al rekening te houden met BENG, voorkomt u problemen of dure maatregelen tijdens de besteksfase. BENG-gerelateerde onderwerpen in de VO-fase zijn: indeling plattegronden, invulling gevel, bouwwijze, glasvlakken en zonbeheersing en voorselectie installatietechniek. Het advies is gratis en vrijblijvend.

second opinion

Wanneer u een BENG berekening heeft laten maken, maar het resultaat valt erg tegen, kunt u bij bureau Kent een second opinion aanvragen. Met de aangescherpte eisen moeten er veel energiebesparende maatregelen genomen worden om te voldoen. Maar soms worden er maatregelen over het hoofd gezien of wordt de berekening niet doordacht genoeg opgezet. De BENG van uw project wordt dan niet optimaal berekend en dat is zonde, want dan zullen er meer energiebesparende maatregelen genomen worden dan nodig zou zijn met een adequaat advies waarin alle besparingen ten volle doorgerekend zijn.

U kunt vrijblijvend een aanvraag voor een second opinion doen. Dan mailt u in ieder geval de al gemaakte BENG (volgens NTA 8800) samen met de gevels en plattegronden (graag pdf).  Het mailadres vindt u op de contactpagina. Bureau Kent maakt dan een inschatting of de aangeleverde berekening te verbeteren is, en wat die verbetering zou kunnen opleveren in termen van te vervallen of vereenvoudigen maatregelen. Wanneer u de second opinion wilt laten uitvoeren, maakt bureau Kent daar vooraf een offerte voor.