EPC nodig voor ISDE subsidie

Bureau Kent levert de EPC-berekeningen die nodig zijn om ISDE subsidie te krijgen. De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is aan te vragen voor zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Particulieren en zakelijke gebruikers kunnen er een beroep op doen.
Naast een aantal andere eisen, kijkt de ISDE bij nieuwbouw ook naar de EPC. Bij nieuwbouwprojecten moet al aan de wettelijke EPC-eis voldaan worden, zonder de duurzame installatie waar men subsidie voor aanvraagt. Er wordt dus geen ISDE toegekend wanneer de zonneboiler, pelletketel of PV-panelen nodig zijn om de wettelijke EPC-eis te behalen. De subsidie geldt alleen wanneer deze duurzame techniek als ‘extra’ toegepast wordt.

Voor een ISDE-aanvraag voor een nieuwbouwproject moet de aanvrager twee EPC-berekeningen hebben: 1. De EPC-berekening voor het nieuwbouwproject met de duurzame installatie. En 2, een EPC-berekening zonder de duurzame installatie. In de tweede berekening moet als referentiesituatie een hr-ketel ingevuld worden. Beide berekeningen moeten voldoen aan de wettelijke eis.
Bent u bezig met een nieuwbouwproject en bent u van plan een duurzame techniek toe te passen? Bureau Kent kan dan voor u uitzoeken of de techniek conform de ISDE voorwaarden aan de EPC-eisen voor subsidie in aanmerking komt.