Hulp bij informatieplicht milieubeheer

U hebt een bedrijf, een sportclub of een andere organisatie met een electraverbruik van meer dan 50.00 kWh per jaar? Nu begrijpt u van de overheid dat u een informatieplicht heeft in het kader van de wet milieubeheer. En dan wordt het erg lastig en erg technisch! U heeft hulp nodig, maar het is geen optie om een dure consultant in te schakelen. U wilt gewoon iemand die praktisch meedenkt hoe u gemakkelijk de gevraagde gegevens invoert, zonder te verdrinken in de bureaucratie.

In de regio Utrecht biedt bureau Kent u de helpende hand. We kunnen even meekijken en meedenken zodat u véél sneller door de formulieren heen bent. Meer weten?

    Volgens het activiteitenbesluit milieubeheer zijn bedrijven en instellingen verplicht om energie te besparen. In 2019 heeft u een informatieplicht wanneer u 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas per jaar verbruikt. Zo wil de overheid energiebesparing versnellen en CO2-reductie in Nederland een impuls geven. U moet uiterlijk 1 juli 2019 bij RVO.nl rapporteren welke energiebesparende maatregelen u heeft genomen. Daarbij geldt de Erkende Maatregelenlijst energiebesparing (EML); met maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder.