Veel belangstelling voor energielabel

In een brief van 14 januari aan de Tweede Kamer meldt minister Blok dat in de eerste 12 dagen van 2015 8.500 definitieve energielabels geregistreerd zijn. Dit ondanks de technische problemen waarmee de site kampte. De belangstelling van woningeigenaren is dus groot, wat ook blijkt uit het feit dat ruim 50.000 woningeigenaren in die periode inlogden op de webtool.

label energie 9 Euro voor een energielabel. Ook onder de erkend deskundigen ziet Blok veel belangstelling. Er zijn nu 180 erkend deskundigen en de minister verwacht dat dat er snel meer gaan worden. De prijs die de erkend deskundigen voor het beoordelen en afmelden van een energielabel vragen, varieert fors: van 9 euro tot meer dan 100 euro.

Verder schrijft Blok dat de capaciteit van de webtool is uitgebreid. Dat was nodig omdat het systeem overbelast bleek te raken door het inloggen van meer dan 2.000 woningeigenaren per uur. Ook is er een probleem met de koppeling tussen de database en de webtool opgelost en is een mogelijk beveiligingsrisico onderzocht en als onjuiste technische melding geidentificeerd.