Duurzaamheidskorting Rabobank hypotheek

Wanneer u een energiezuinige woning koopt, zijn er diverse mogelijkheden om een korting op de hypotheek te krijgen. Bijvoorbeeld bij de Rabobank, maar ook bij andere financiers. De Rabobank geeft een duurzaamheidskorting van 0,2% op de hypotheek. Onder voorwaarde dat de woning een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van 0,4 of lager heeft. Wanneer u al een Rabobank hypotheek heeft en een nieuwe rentevaste periode kiest of de rente omzet van variabel naar vast, is de duurzaamheidskorting ook mogelijk. U moet dan aantonen dat uw woning een EPC van 0,4 of lager heeft.

Kleine lettertjes
De Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) geeft aan hoe energiezuinig een nieuwe woning is. Sinds 1 januari 2015 is de EPC-norm voor nieuwbouw 0,4. U kunt de EPC berekening van uw huis opvragen bij de aannemer, makelaar of projectontwikkelaar. Maar soms is de berekening vóór 2015 al gemaakt en dan is de EPC hoger dan 0,4. Of er zijn achteraf bijvoorbeeld zonnepanelen gelegd. Daardoor kan de EPC onder de 0,4 gedaald zijn. Kortom, er zijn veel gevallen waarin het interessant is om te checken of de EPC van uw woning misschien onder de 0,40 terechtgekomen is, zodat u voor duurzaamheidskorting in aanmerking komt. Bureau Kent maakt EPC-rapportages. Maar wanneer uw woning al wat ouder is, dan is er waarschijnlijk geen EPC. In dat geval moet u kijken naar de Energie-Index. Voor oudere woningen geldt als eis dat de Energie-Index 0,6 of lager moet zijn. Voor een Energie-Index moet u een energie-prestatie adviseur (EPA) inschakelen.
Wij hebben het hier globaal verteld, voor de precieze informatie kijkt u op: https://www.rabobank.nl/particulieren/hypotheek/hypotheekrente/duurzaamheidskorting/