Gemeenten streng met aardgasverbod

Gemeenten verlenen sinds 1 juli nauwelijks uitzonderingen op het aardgasverbod, meldt Cobouw. Alleen sommige particulieren hebben sinds die datum toestemming gekregen om toch op het aardgasnet aan te sluiten. Op de website van de ACM wordt vermeld dat nieuwbouw een gasaansluiting mag krijgen wanneer de aanvraag voor een vergunning vóór 1 juli was ingediend.

Omdat er veel alternatieven voor de gasketel zijn, hoeft het aardgasverbod geen groot probleem te zijn en zullen gemeenten niet snel een ontheffing verlenen om een gasaansluiting alsnog mogelijk te maken.

Juist doordat er veel alternatieven voor de gasketel zijn, stijgt de behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies. Vaak is de benodigde extra investering aanzienlijk. Maar daar kunnen voordelen, zoals lagere energiekosten of een beter comfort (koeling) tegenover staan. Vast staat dat de alternatieven voor de gasketel (bodemwarmtepomp, buitenluchtwarmtepomp, pelletketel, elektrische verwarming, wijkverwarming) sterk uiteenlopen.

Bij bureau Kent is het onderdeel van de EPC berekening om de klant een keuze tussen verschillende installaties te bieden. Dus er worden meerdere opties naast elkaar gezet en toegelicht.

In de menubalk kan onder ”offerte” een vrijblijvende prijsopgaaf gevraagd worden.